Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Новите работни места в САЩ достигнаха рекорд през юли

Новооткритите работни места – мярка за търсене на работна ръка, са нараснали със 117 000 до сезонно коригираните 6,9 млн.

Новите работни места в САЩ достигнаха рекорд през юли

Снимка: Архив Ройтерс

Откриването на нови работни места в САЩ достигна до рекордно високи стойности през юли. В същото време повече американци доброволно напускат работа, което заедно говори за продължаваща сила и увереност на пазара на труда, съобщава агенция Ройтирс.

Новооткритите работни места – мярка за търсене на работна ръка, са нараснали със 117 000 до сезонно коригираните 6,9 млн., съобщиха от американското министерство на труда в  месечно проучване.

Това е най-големият ръст от началото на проучването, започнало през декември 2000 г.

Още по темата

Сигнализирайки за увереност на пазара на труда все повече американци доброволно са напуснали работните си места през юли, с което процентът им е достигнал до 2,4%. Това на свой ред е най-високото ниво от април 2001 г. За сравнение през юни процентът бе 2,3%.

Увеличаването на движението около новите работни места може да доведе и до по-бързо нарастване на възнагражденията.

Миналата седмица правителството съобщи за нарастване на годишния ръст на заплати през август. Средно печалбата за час е нараснала с 2,9% за 12-те месеца до август. Това е и най-големият ръст от юни 2009 г., от 2,7% през юли.

По статията работи: Елена Илиева
Още по темата: Новини

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
3
 
3
преди 5 месеца
Все пак да не забравяме как постигна това .С огромни стимули и раздут дефицит.Ефектът на тези мерки се очаква да започне да избледнява през лятото на 2019 .Фед постепенно ще вдига лихвите .Балоните при акциите и имотите пак ги има .
1
 
4
 
2
Sakamano до: Императорът
преди 5 месеца
Да уцели възходящата фаза на икономическия цикъл наистина беше огромно постижение. Как ли Обама не се сети да го направи, ами трябваше да поеме изпаднала в дълбока криза икономика и да я върне към ръст. Дядката по-добре да се моли инерцията да се запази още две години (за шест да не говорим), че след безумствата които натвори може и да не продължи толкова.
4
 
2
 
1
преди 5 месеца
...а великият човек е на власт от няма и две години !!!! Представете си след още шест колко процъфтяваща ще бъде Америка.

Още от Новини
Промишленото производство в САЩ се е понижило леко през януари