Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Потребителското доверие в САЩ се подобрява до 7-месечен връх

Подиндексът за очакванията за личните финанси и за икономиката като цяло отчете най-големия си едномесечен връх от края на 2011 г.

Потребителското доверие в САЩ се подобрява до 7-месечен връх

Снимка: Архив Ройтерс

Потребителското доверие в САЩ се подобрява до 7-месечен връх, след като подиндексът за очакванията за личните финанси и за икономиката като цяло отчете най-големия си едномесечен връх от края на 2011 г. Това показват данните от проучването на Мичиганския университет, цитирани от Bloomberg.

Широкият индекс се повишава от 93,4 пункта през юли до 97,6 пункта през август, като очакванията бяха за ръст до 94 пункта.  

Още по темата

Измерителят за очакванията скача от 80,5 до 89 пункта. Това е най-резкият ръст от декември 2011 г. и най-доброто постижение от януари 2017 г.

Показателят за актуалните условия се понижава от 113,4 до 111 пункта

По-добрите нагласи на домакинствата за тяхното финансово състояние по всяка вероятност показват, че потреблението ще продължи да се разширява и ще задвижва икономиката. Стабилният трудов пазар остава ключов фактор за подобряващите се възгледи. 55% от запитаните в проучването очакват благоприятни перспективи за икономиката в САЩ.

При взимане на решения за разходите по-голяма роля има увереността в трудовия пазар и доходите отколкото ниските цени и ниските лихви.

 

 
По статията работиха: Радина Колева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Неравенството в доходите в САЩ се е стеснило през първите три години при Тръмп