IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в САЩ растат с най-рязък темп от три месеца

Стабилни повишения има при автокъщите, магазините за мебели, ресторантите и търговците на строителни материали

18:23 | 14.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на дребно в САЩ се повишават с най-рязък темп от три месеца насам, съобщи Bloomberg.

През септември повишението възлиза на 0,6% на месечна база, след като през август изменението беше ревизирано нагоре от 0,3 до 0,2-процентов спад, сочат данните на Министерството на търговията. Средната прогноза на 77-те икономисти, анкетирани от Bloomberg, беше за именно 0,6% ръст.

Базисните продажби, които изключват автомобилите, горивото и строителните материали и се използват за изчисление на БВП, растат с 0,1%, което е по-слаб темп от очакваното (0,4 на сто).

„Комбинацията от стабилен, макар и забавящ се ръст на заетостта и скромно повишение на заплатите ще продължи да насърчава потребителските разходи през следващата година“, казва Дейвид Бърсън, главен икономист в Nationwide Insurance.

При 10 от общо 13 категории има ръстове през септември. Стабилни повишения има при автокъщите, магазините за мебели, ресторантите и търговците на строителни материали.

Данните за потребителското търсене идват на фона на продължаващите анализи от страна на Федералния резерв за това дали състоянието на икономиката оправдава повишение на лихвените проценти.

 


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още