IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишленото производство в Германия се забавя през ноември

Общото промишлено производство е спаднало с 2,6% от ноември 2019 г.

10:34 | 08.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Промишленото производство в Германия се е повишило през ноември с по-бавен темп в сравнение с предходния месец, съобщи германската статистическата служба Destatis.

Общата промишлена продукция, включваща производството в преработващата промишленост, енергетиката и строителството, нараства с 0,9% спрямо октомври в календарно коригирано изражение. Икономистите прогнозираха увеличение с 0,4%, сочи проучване на The Wall Street Journal.

производство производство

Destatis ревизира увеличението на промишленото производство през месец октомври до 3,4% от първоначалните 3,2%.

Общото промишлено производство е спаднало с 2,6% от ноември 2019 г.

В сравнение с февруари - месецът преди налагането на първите ограничения в Германия заради пандемията с коронавируса - производството през ноември е с 3,8% по-ниско в сезонно и календарно коригирано изражение.

С изключение на енергетиката и строителството, промишленото производство е нараснало с 1,2% през ноември спрямо октомври. Производството на междинни стоки се е увеличило с 2,4%, докато това на потребителските стоки е спаднало с 1,7%, а производството на капиталови стоки се е увеличило с 1,3%.

Производството на енергия е намаляло с 3,9%, а производството в строителството се е увеличило с 1,4%, показват данните на Destatis.

Данните за промишленото производство излизат след статистиката за увеличение на производствените поръчки през ноември.

Търсенето се е увеличило с 2,3%, подкрепено по-конкретно от поръчки на инвестиционни стоки от еврозоната. Икономистите прогнозираха спад от 0,5%. Министерството на икономиката заяви, че поръчките са достигнали нивата отпреди кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още