IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на услугите в САЩ се разширява на фона на засилената бизнес активност

В същото време показателят за запасите в сектора спада до най-ниското си ниво от над година

18:55 | 05.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Доставчиците на услуги в САЩ се разширяват с по-бързи темпове от очакваното през септември, подкрепени от нарастването на бизнес активността и трайния ръст на новите поръчки, съобщава Bloomberg.

Индексът на Института за управление на доставките (ISM) за непроизводствения сектор се покачва до 61,9 пункта през септември спрямо 61,7 пункта за август. Това е значително повече от очакваното от анкетирани от Bloomberg икономисти понижение до 59,9 пункта.

Данните показват, че опасенията относно разпространението на делта варианта на коронавируса отслабват и американците се чувстват по-уверени, увеличавайки разходите си за ресторанти и пътувания.

Показателят за бизнес активността в непроизводствения сектор нараства до ниво от 62,3 пункта от 6-месечното дъно, отчетено месец по-рано.

сащ сащ

Междувременно трудностите при създаването на нови работни места и текущите логистични предизвикателства продължават да помрачават наличността по отношение на запасите. Показателят за запасите пада до най-ниското си ниво от над година.

Седемнадесет от 18-те подотрасли в сектора на услугите отчитат ръст през миналия месец, воден от търговията на дребно, развлеченията и управлението и подкрепата на компаниите.

Показателят на ISM за заетостта в сектора на услугите показва по-бавно от обичайното нарастване в броя на новите работни места. Новият доклад на Министерството на труда ще бъде публикуван в петък, като икономистите очакват данните да покажат увеличение от почти 490 000 броя през септември. Данните от август разочароваха анализаторите, тъй като новите работни места при хотелиерството отчетоха срив.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още