IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Айви Рос поема подразделението Google Glass

Тя има опит в сферата на дизайна и маркетинга

17:43 | 16.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Айви Рос ще поеме екипа на Google, който се занимава с Google Glass. Тя ще заеме поста на 19-и май тази година, съобщиха от компанията, съобщава BBC. 

Рос, която ще замени Бабак Парвиз, има опит в дизайна и маркетинга. Тя заяви, че се надява да отговори на „смелите“ въпроси, които Glass предлага.

Преди да се присъедини към екипа на технологичния гигант, Рос е работила за компании като Art.com, Calvin Klein, Mattel и Gap. Тя е била сред водещите дизайнери на Bausch & Lomb – един от най-големите доставчици на здравни продукти за очи в света.

В отворено писмо Рос посочи, че е развълнувана от възможността да работи с Glass, описвайки я като „изключително готина“. Новият ръководител на подразделението допълни, че все още навлиза в дейността на Glass, но благодарение на добрата обратна връзка от потребителите има чувството, че това е невероятен старт за нея.

Google glass бяха пуснати за първи път в продажба в САЩ на 15-и април тази година. Цената на устройството е 1500 долара. Във Великобритания устройството ще бъде достъпно през юни.

Въпреки големия шум около джаджата, не всички са толкова развълнувани от Google Glass. Активисти предупредиха, че устройството създава свят, в който не е възможно неприкосновеността на личния живот да бъде запазена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още