Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Акселераторът Grants4Apps търси стартъпи в сферата на здравеопазването

Програмата, организирана от Bayer, цели създаването на добавена стойност за лекари и пациенти

Акселераторът Grants4Apps търси стартъпи в сферата на здравеопазването

Снимка: Bayer

Акселераторът Grants4Apps в Берлин търси стартиращи компании, занимаващи се с дигитални технологии в сферата на здравеопазването, чиито софтуерни, хардуерни и технологични проекти създават добавена стойност за лекари и пациенти, съобщават организаторите от Bayer. 

По думите на компанията има две основни програми, по които стартъпите могат да кандидатстват. Първата е наречена Accelerator и е отворена за компании в ранен етап от развитието си. По тази програма може да се кандидатства до 31 май, като в нея ще бъдат избрани общо пет фирми. Печелившите ще получат 50 хил. евро финансиране, менторство, както и възможност за преместване в офисите на Grants4Apps в сградата на Bayer в Берлин. Те ще могат да пребивават там в периода септември-ноември 2017 г. 

Още по темата

Втората програма, наречена Dealmaker, е насочена към по-развити иновативни компании, които работят върху предизвикателствата, които стоят и пред Bayer. Тази програма ще е отворена до 30 юни. 

Организаторите посочват, че пътните разходи до Берлин на компаниите, които бъдат избрани, ще бъдат покрити след септември, така че да могат да представят своите решения и да подпишат писмо за намерение за сътрудничество. 

Самата програма Grants4Apps вече е получила над 1000 кандидатури за технологични решения в сферата на здравните грижи от над 70 държави. Около 50 страртиращи фирми са получили финансиране, а 14 са участвали в програмата Accelerator. 

В програмата Grants4Apps на Байер са постъпили повече от 1 000 кандидатури за технологични решения в сферата на здравните грижи от над 70 държави. Около 50 стартиращи компании са получили финансиране, а 14 са участвали в програмата Accelerator. 

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Toshiba отрича да води преговори за продажба на компютърния ѝ бизнес