IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon планира да открие още 3000 работни места в Италия

Новите служители ще бъдат на постоянен договор

19:13 | 07.06.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Amazon ще наеме 3000 нови служители на постоянен договор тази година в Италия, като част от своя „План Италия“, целящ увеличаване на инвестициите ѝ в страната, обяви компанията за електронна търговия, цитирана от Ройтерс

Amazon имаше 9500 служители в края на 2020 г. в над 50 локации в страната, твърди групата.

„Растежът на дигиталния сектор е възможност за рестартиране на страната и ние искаме да дадем своя принос“, коментира Мариангела Марселия, мениджър на Amazon за Италия и Испания.

Интернет гигантът допълни, че планира да инвестира над 350 милиона евро в три нови обекта, които ще бъдат отворени през есента. Те ще са разположени в северните райони Ломбардия, Пиемонт и Емилия-Романя.

Междувременно Amazon се подготвя за тазгодишния си Prime Day, който се връща към обичайното си провеждане през лятото, след като миналата година беше отложен с няколко месеца заради пандемията. Наскоро компанията разкри, че се е спряла на датите 21 и 22 юни.

На Prime Day членовете на абонаментната програма Amazon Prime ще имат достъп до над 2 млн. оферти във всички категории, разкри вицепрезидентът на Primer Джамил Гани.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още