IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос вярва, че изкуственият интелект ще е двигател на растежа на Amazon

Машинното обучение също е ключова част от стратегията на компанията

17:20 | 13.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският интернет гигант Amazon.com се насочва все повече към използването на изкуствен интелект, за да доставя стоки по-бързо, да усъвършенства своя гласово активиран асистент Alexa и да създава нови инструменти за своето подразделение за облачни услуги.

Това посочва главният изпълнителен директор Джеф Безос в годишното си писмо до акционерите, пише Bloomberg.

Промените ще помогнат на компаниите, които въвеждат тези технологии, и да поставят бариери пред тези, които не ги ползват, пише Безос.

Той повтаря познати теми, като необходимостта от управление на бизнеса сякаш е „Ден 1“, за да се поддържа усещането за стартъп, и възможността да се действа бързо при ограничена информация, за може решенията да се вземат бързо.

Неговият акцент върху изкуствения интелект и машинното обучение са най-конкретният пример за областите, в които гигантът в сферата на електронната търговия ще продължи да инвестира.

Машинното обучение е науката за позволяването на компютрите да действат без да бъдат програмирани. Тази технология се ползва в автономните коли, при гласовото разпознаване и от търсачките. Освен това тя е повлияла на ключови проекти на Amazon, като доставките с дронове, гласово активирания асистент Echo и други, посочва Безос.

Amazon Web Services, подразделението за облачни услуги на компанията, ще предлага достъпни инструменти, така че клиентите да включват изкуствения интелект и машинното обучение в собствените си операции. Такива инструменти вече са ползвани за откриване на болести например.

"Наблюдавайте тази област“, коментира Безос. „Предстои още много“, казва той.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още