IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на компаниите "милионери" в eBay от Германия и Великобритания расте

Те бележат растеж въпреки валутните колебания

22:50 | 11.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на онлайн компаниите „милионери“, които продават в уебсайта за електронна търговия eBay, е скочил с 50% в ключовите международни пазари Великобритания и Германия в последните четири години, въпреки валутните колебания, които забавиха растежа извън САЩ, предава Ройтерс.

Нови данни, публикувани днес от eBay, показват, че броят на въпросните фирми е нараснал до 1095 от 731 в Германия от 2013 г. насам, докато тези с над 1 млн. паунда са се увеличили до 663 от 443 във Великобритания през същия период.

Двата големи европейски пазара на eBay са донесли около 30% от общите нетни приходи (9 млрд. долара) на компанията за миналата година. И все пак отчетените и на двата пазар приходи са се свили, на фона на спада на стойността на валутите спрямо щатския долар.

Сред примерите от Северна Англия се нареждат MusicMagpie.co.uk, която купува използвани компактискове, DVD и електроника от различни потребители, а след това ги препродава в eBay в над 140 страни. Друг пример е компанията MaxGear, която е генерирала 3,5 млн. паунда (4,51 млн. долара) приходи за година.

Въпреки че eBay, основана преди 22 години, започна като сайт за онлайн търгове, където потребителите можеха да продават стоки втора употреба, в момента 80% от стоките в eBay са нови, предимно на фиксирана цена, обяви компанията през първото тримесечие на 2017 г.

Третата страна за компании „милионери“ от Европа е Италия, където броят на въпросните фирми е скочил с 55% до 93 от 60.

Бизнесът на eBay в САЩ е отбелязал растеж от 6,7% до 3,87 млрд. долара за 2016 г., което означава, че страната е донесла 43% от приходите на eBay за годината.

Сред другите големи международни пазари за компанията се нареждат Австралия и Южна Корея, както и някои държави в Азия.

Ebay трябва да обяви финансовите си резултати за второто фискално тримесечие на 20 юли. Очакванията са за 3,6% ръст на нетните приходи до 2,31 млрд. долара, сочат данни на Thomson Reuters.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още