IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney+ ще се появи в още 8 страни в Европа

Експанзията е планирана за 15 септември

10:05 | 24.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Американският гигант в областта на развлеченията Walt Disney обяви, че ще пусне видео стрийминг платформата си Disney+ в още осем държави в Европа.

Това се случва, докато милиони хора прекарват повече време у дома заради наложените във връзка с коронавируса рестрикции и се насочват към стрийминга за забавление, предава Ройтерс.

Disney+ ще дебютира в Португалия, Норвегия, Дания, Швеция, Финландия, Исландия, Белгия и Люксембург на 15 септември, обяви компанията.

Стрийминг платформата, която включва популярни сериали като „The Mandalorian” вече се предлага в осем европейски държави.

Disney+ направи своя дебют в Съединените щати през ноември, а през април Disney заяви, че е привлякла над 50 млн. абонати, които си плащат, за да гледат нейното съдържание.

Припомняме, че пускането на Disney+ във Франция беше забавено, тъй като правителството се притесняваше, че може да се отрази зле на мрежата в страната, която беше необичайно натоварена по време на блокадата. Ето защо компанията взе решение да забави премиерата си.

Като цяло Disney+ очаква да генерира по-голямата част от растежа си от международните си абонати, разкри главният финансов директор на Disney Кристин Макарти, ето защо експанзията в още страни в Европа е очакван ход.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още