IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DXC Technology иска да удвои броя на служителите си у нас в следващите 4 години

До края на годината компанията ще наеме още 250 души

17:28 | 17.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Камен Добрев.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Камен Добрев. Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания DXC Technology възнамерява да наеме още около 250 души в България до края на тази година. Това обяви за Investor.bg Камен Добрев, директор „Глобален център за услуги“ в компанията.

Амбициите на фирмата са екипът да се удвои и да достигне 7000 души в рамките на следващите четири години. В момента в глобален мащаб DXC има близо 138 хил. служители.

През първата половина на годината IT организацията е наела около 600 души в България, 270 от които в звеното за Дигитална трансформация. Така директно работещите за DXC Technology у нас вече са 3500 души, а с наетите служители от нейни партньори и с наскоро придобитата Luxoft, броят им достигна над 4500, обясни Добрев.

„В България има много кадри, но имаме и много сериозна конкуренция. За нас е предизвикателство да намерим правилните хора“, допълни той.

По думите му новите хора, които компанията ще наеме, „най-вероятно ще трябва да бъдат обучени допълнително, защото референцията е голяма част от тях да са с немски език“.

„Знаем, че на пазара в България няма толкова хора с немски език и IT профил. Затова ще се наложи сериозно да ги обучаваме. Това няма да е първата ни академия. Имаме такива от 10 години“, уточни той, посочвайки още, че намирането и задържането на кадрите е предизвикателство „не само пред DXC”.

От началото на тази година DXC Technologies е организирала обучения за 870 от служителите си в страната, като за целта е инвестирала близо 700 хил. лева в професионални обучения. Добрев не коментира какъв дял от приходите се насочва към обучения на работещите в организацията.

Той уточни, че компанията планира да диверсифицира бизнеса си в следващите години, като поема повече проекти, свързани с дигиталната трансформация.

DXC Technology е базирана в САЩ, а у нас бизнесът ѝ възниква от сливането на Computer Sciences Corporation и бизнес звеното на HPE – Enterprise Services. В момента компанията работи с над 6000 клиента в над 70 държави по света, като поддържа дейности в 9 ИТ области. Шест от тях се обслужват и в България, включително облачните и платформените услуги, сигурността, индустриалния софтуер и услуги, както и обработката на големи масиви от данни.

Пред Investor.bg Камен Добрев разкри, че в средносрочен план стратегическите планове на DXC Technology са да има добре обучен екип, с който да навлезе по-сериозно в областта на дигитализацията. Освен това компанията иска да увеличи приходите и маржа на печалбата. От организацията обаче не коментират какви са целите за ръста на маржа в следващите пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още