Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

IBM разширява услугата си за хибридни облаци

Компанията е фокусирана върху индустрии като банките и здравеопазването

IBM разширява услугата си за хибридни облаци

Снимка: Bloomberg LP

International Business Machines (IBM) пусна публично своята услуга за хибридни облаци, придържайки се към плана си за насочване на бизнеса си към бързо развиващия се пазар за съхранение на големи масиви от данни в интернет, пише Bloomberg.

Разширеното предложение, наречено IBM Cloud Satellite, позволява на клиентите да контролират как да съхраняват информацията си, като част от нея съхраняват на вътрешно ниво, в т.нар. частен облак, а други се пазят в публични облаци като AWS на Amazon.com и Azure на Microsoft.

Като закъснял играч на пазара на облачни услуги, IBM се насочва към силно регулирани индустрии като банките и здравеопазването, които бавно приемат базираните в интернет решения за съхранение поради съображения за сигурност и поради мащаба си.

Още по темата

За тези индустрии интеграцията на публични и частни облаци е „твърде сложна, твърде скъпа и огромен риск“, коментира Хауърд Бовил, ръководител на хибридния облак на IBM. За да работи с такива клиенти, Cloud Satellite е проектирана да опрости киберсигурността и да направи спазването на регулациите „невидимо“, посочва още той.

IBM смята това развитие за ключова стъпка в изпълнението на визията на главния изпълнителен директор Арвинд Кришна за трансформиране на стогодишната компания в модерна корпорация, фокусирана върху хибридния облак и изкуствения интелект.

IBM си сътрудничи с 65 компании, включително Dell, Intel и Cisco Systems, за да помогне на клиентите да управляват процесите и да разкрие подробности за развитието на Cloud Satellite.

Lumen Technologies, известна преди като CenturyLink, ще бъде партньор на Cloud Satellite, и ще разгърне услугата на 180 хил. корпоративни локации.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

2
 
1
 
1
преди 1 месец
имат 2 суперкомпютъра в топ 10 , като единият беше номер 1 от ноември 2018 до юни 2020 ...

Още от Новини
Grab обмисля вторично листване в Сингапур