Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Издателство Axel Springer постигна рекорд благодарение на дигиталните медии

Приходите от подразделението за дигитални медии скачат с 22% до 1,17 млрд. евро и за първи път са главен източник на приходи

Издателство Axel Springer постигна рекорд благодарение на дигиталните медии

Презентация на онлайн бизнеса на  Axel Springer. Снимка: Ройтерс

Германското издателство Axel Springer отчита рекорден финансов резултат за миналата година благодарение на бързо развиващия се дигитален бизнес и външнотърговската си дейност. Печалбата преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация (EBITDA) нарасна с 5,8% до 628 млн. евро, съобщи в сряда базираната в Берлин медийна компания.

Приходите от продажби на издателя на Bild и Welt са се повишили с 3,9% до 3,31 милиарда евро. При това приходите от подразделението за дигитални медии за първи път надминават приходите от всяка една друга дивизия. Анализаторите очакваха печалба преди данъци от 619 млн. евро и приходи от близо 3,3 млрд. евро.

Приходите от подразделението за дигитални медии скачат с 22% до 1,17 млрд. евро и за първи път надминават като главен източник на приходи подразделението за местни вестници.

"Ние искаме да форсираме значително цифровото преобразуване на цялата компания. Искаме да ускорим иновациите, да подобрим ефективността на вложения капитал и да направим дълбоки структурни промени в медийната индустрия", заяви председателят на борда на директорите на Axel Springer AG Матиас Дьопфнер.

Въпреки че печатните медии и в бъдеще ще са важен фактор за печалбата на компанията, целта е ясна: „Искаме да станем водеща дигитална медийна компания". През фискалната 2013 г. Axel Springer ще инвестира повече в цифровизацията и промяната на структурите на печатния си бизнес.

За текущата година листнатото на MDAX публично дружество планира ръст на общите си приходи в ниската едноцифрена гама. В допълнение компанията обяви, че ше увеличи своите инвестиции. Освен това били нужни структурни промени в печатния бизнес. В тази област през 2012 г. постъпленията спадат и на национално, и на международно ниво.

На своите акционери Springer ще изплати стабилен дивидент от по 1,70 евро на акция. Освен това служителите служителите също ще получат бонус за успеха на компанията. Според Axel Springer всеки служител на договор ще получи бонус в размер от 1200 евро.


 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Андрей Любенов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Никола Симон: За микрочиповете в ЕС трябва екосистема, фокус и достъп до капитал