Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Just Eat Takeaway записа 14% ръст на поръчките през четвъртото тримесечие

Компанията потвърди прогнозата си за 2022 г.

Just Eat Takeaway записа 14% ръст на поръчките през четвъртото тримесечие

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Най-голямата европейска компания за доставка на храна Just Eat Takeaway.com отчете 14% ръст на поръчките си за четвъртото тримесечие и запази финансовата си прогноза за 2022 г., предава Ройтерс.

Освен това компанията заяви, че е изпълнила 273,7 млн. поръчки през четвъртото тримесечие на 2021 г. спрямо 240,4 млн. през същия период година по-рано.

Takeaway се оказа под натиск от инвеститорите да продаде част от операциите си, включително американското звено Grubhub, докато групата се бори със загуба, а тласъкът, който компаниите за доставка на храна получиха от пандемията, започна да отслабва.

Още по темата

Takeaway не разкри данни за печалбата и загубата си, но главният изпълнителен директор Итсе Гроен потвърди, че коригираната печалба преди данъци, такси, лихви и амортизация (EBITDA) се е подобрила до малка загуба през първата половина на 2021 г.

„Значително подобрихме нашата коригирана EBITDA през втората половина на 2021 г. и ще постигнем допълнително подобрение тази година“, посочва той в изявлението на компанията.

Takeaway трябва да обяви пълния си отчет на 2 март.

През първата половина на 2021 г. компанията отчете коригирана загуба от 190 млн. евро при 2,6 млрд. евро приходи.

Цената на акциите на Takeaway се понижи с 11% от началото на 2022 г., а във вторник приключи търговията на ниво от 43,27 евро – значително под рекорда си от 109 евро през октомври 2020 г.

Компанията заяви, че има 28,2 млрд. евро брутен обем на трансакциите – обичайна метрика в индустрията. Това се оказа в долната част на диапазона 28-30 млрд. евро. Тя потвърди целта си за растеж на този показател с около 25-26%.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Никола Симон: За микрочиповете в ЕС трябва екосистема, фокус и достъп до капитал