IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата стрийминг услуга Peacock се появява във време на предизвикателства

Услугата ще залага на ниска цена, за да привлече потребителите

14:48 | 14.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

NBCUniversal, която е собственост на Comcast, утре ще пусне своята нова видео стрийминг услуга Peacock, залагайки на ниска цена в замяна на ограничаване на рекламите. Целта е да се привлекат ценово ориентираните потребители, които търсят алтернатива на по-скъпите конкурентни предложения, пише Wall Street Journal.

Платформата е изправена пред няколко предизвикателства. Тя не само се присъединява към стрийминг войната с месеци, ако не и с години закъснение, но и дебютира без планираното си ключово събитие – Летните олимпийски игри в Токио, които бяха отменени за 2021 г.

Голяма част от оригиналното ѝ съдържание все още не е готово заради прекъсванията в работата заради коронавирусната пандемия. Освен това, когато се появи, Peacock няма да е достъпна в два от най-големите стрийминг играча – Roku и Amazon.com, които контролират голяма част от пазара.

„Това е ужасно населен пазар и за Peacock ще бъде трудно да пробие“, коментира Крейг Мофът, анализатор в компанията за медийни проучвания MoffettNathanson.

Peacock Premium, която ще струва или 5 долара месечно с реклами, или 10 долара без реклами, включва над 20 хил. часа съдържание, което е почти двойно на очакваното, когато тя беше обявена през януари. Ще се предлага и безплатна версия с половината съдържание.

Председателят на Peacock Мат Щраус заяви, че има търсене на по-евтини, включващи реклами стрийминг услуги, особено в момент, в който хората прекарват повече време у дома.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още