Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Ново съдебно решение дава шанс на WeChat да оперира в САЩ

Новите доказателства по случая не са били достатъчни, за да се стигне до забраняването на услугата

Ново съдебно решение дава шанс на WeChat да оперира в САЩ

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американски съдия в Сан Франциско отхвърли искането на Министерството на правосъдието за отмяна на решение, което позволява на Apple и Google да продължат да предлагат за сваляне китайската услуга WeChat от американските магазини за приложения, предава Ройтерс.

Лоръл Бийлър обяви, че новите доказателства на правителството не променят мнението ѝ по въпроса за приложението на Tencent. Както за китайското приложение за кратки видеа TikTok, Министерството на правосъедието твърди, че WeChat представлява заплаха за националната сигурност.

WeChat има средно 19 млн. активни потребители дневно в САЩ. Услугата е популярна сред китайските студенти, сред американците, живеещи в Китай, както и сред американците, които имат лични или бизнес отношения в азиатската страна.

Още по темата

WeChat попада в категорията на т.нар. суперприложения, защото комбинира редица услуги, подобни на Facebook, WhatsApp, Instagram и Venmo. Приложението е съществена част от ежедневието на много хора в Китай и може да се похвали с над 1 милиард потребители.

Министерството на правосъдието обжалва решението на Бийлър, разрешаващо продължаването на използването на китайското мобилно приложение. Малко вероятно е да има решение по този въпрос преди декември.

В рамките на дело, заведено от потребители на WeChat, миналия месец Бийлър блокира заповедта на Министерството на търговията, която изискваше услугата да бъде премахната от американските платформи за приложения.

Освен това заповедта на министерството щеше да блокира и други американски трансакции с WeChat, което можеше да направи приложението неизползваемо в Съединените щати.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
АТ&T преговаря за сливане на медийните си активи с Discovery