IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oracle наема още 1000 души в Европа, Близкия изток и Африка

Компанията се е насочила към експанзия в региона

11:16 | 18.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Oracle наема 1000 служители в Европа, Близкия изток и Африка, докато прави експанзия в региона, пише Bloomberg.

Фирмата търси служители с опит между две и шест години за позиции в сферата на продажбите, мениджмънта, финансите, човешките ресурси и маркетинга за своята облачна услуга, обяви Oracle. Компанията не разкрива в кои офиси ще назначи повече хора.

Ходът идва само месец след като Oracle отчете 58% ръст на приходите на своя облачен бизнес на годишна база. Въпросният бизнес позволява на корпоративните клиенти да управляват данните си чрез управлявани от Oracle сървъри. Компанията е продала облачен софтуер и хардуер за 4,6 млрд. долара миналата година, което е повече от генерираните година по-рано 2,9 млрд. долара приходи от продажби.

"Нашият бизнес с облачни услуги расте с невероятни темпове, така че сега е точният момент да привлечем ново поколение от таланти“, коментира Тино Шолман, вицепрезидент на бизнеса с облачни услуги на Oracle за региона.

Свързаните с облака продукти сега носят повече от 12% от общите продажби на Oracle.

Европа, Близкият изток и Африка пък са донесли 28 на сто от общите приходи на Oracle миналата година. Въпреки това през 2016 г. приходите от продажби в региона спаднаха с 2 на сто до 10,6 млрд. долара, докато клиентите се насочват от традиционния софтуер на Oracle към базирани в облака услуги.

Amazon.com, Google, Microsoft, IBM и други компании също отчетоха нарастване на продажбите на облачни услуги. Всички те създават нови центрове за данни в Европа, тъй като конкуренцията на пазара на тези услуги става все по-ожесточена в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още