IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal се радва на повече нови потребители и по-голям обем на разплащанията

Компанията отчете по-големи приходи от очакваното

11:54 | 28.01.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Компанията за разплащания PayPal Holdings отчете по-големи приходи от очакваното за тримесечието благодарение на привличането на повече нови потребители и увеличението на обема на разплащанията. Компанията обяви и обратно изкупуване на акции за 2 млрд. долара, предава Ройтерс.

PayPal обяви, че очаква годишна печалба от 1,09-1,14 долара на акция и ръст на приходите от 16-19%, като се изключат валутните влияния. Компанията прогнозира, че колебанията на валутите ще повлияят на нетните приходи с 3 процентни пункта по време на годината.

Акциите на PayPal, която през юли завърши отделянето си от eBay, поскъпнаха с 6,4% до 33,66 долара в следборсовата търговия.

През четвъртото тримесечие системата за разплащания е привлякла повече потребители от всяко друго тримесечие в историята си, обяви главният изпълнителен директор Дан Шулман по време на представянето на финансовите резултати.

"Става все по-очевидно, че е трудно да пробиеш в бизнеса с разплащания“, коментира той. „Въпреки че мнозина се опитват да оперират в него, PayPal продължава да увеличава пазарния си дял“, допълва още Шулман.

Данните показват, че базата от активни потребители е нараснала до 6,6 млн. души през четвъртото тримесечие спрямо предходното. В края на годината активните акаунти са били 179 млн. Това е повече от прогнозираните от анализаторите 177,3 млн., сочат данните на компанията за проучвания FactSet StreetAccount.

PayPal обяви, че общият обем на разплащанията е нараснал с повече от 23% до 81,52 млрд. долара. Компанията е обработила 1,4 млрд. платежни трансакции, повече от очакваните 1,37 млрд., според FactSet StreetAccount.

Компанията заяви, че е обработила по 450 разплащания в секунда по време на Кибер понеделника през 2015 г. – най-високата скорост в историята ѝ.

Шулман коментира, че системата ще продължи да се опитва да открие начини да монетизира своето приложение за разплащания Venmo, което е популярно сред по-младите потребители. През 2015 г. Venmo увеличава темпа си на растеж повече от три пъти, като е осъществило разплащания в размер на 7,5 млрд. долара.

PayPal планира да разшири и своя мобилен портфейл One Touch в още 100 държави през следващите шест месеца. One Touch, която в момента оперира в 23 страни, позволява на онлайн купувачите да плащат при покупка без да се налага да въвеждат отново платежната си информация всеки път, в който пазаруват.

Нетната печалба на PayPal за тримесечието е нараснала до 367 млн. долара, или 30 цента на акция, от 286 млн. долара, или 23 цента на акция за същия период година по-рано. Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила 36 цента на акция, надминавайки очакванията на анализаторите за 35 цента.

Приходите на дружеството записват ръст от 17% до 2,56 млрд. долара, отново над прогнозите за 2,51 млрд. долара, според I/B/E/S. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
mrynmryn
преди 8 години
Доста БЕГЕ сайтове го нямат като опция за разплащане, а е доста удобно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още