IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Razer ще предлага защитни маски чрез вендинг машини в Сингапур

За начало компанията планира да постави 20 машини

17:15 | 13.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Производителят на гейминг хардуер Razer планира да предложи местно произвеждани в Сингапур маски чрез мержа от вендинг машини в града държава, където стана задължително носенето на такива предпазни средства на обществени места, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че първоначално ще постави 20 машини в моловете Frasers Property и в центровете за съвместна работа JustCo в бизнес района, като това ще се случи до 1 юни, когато Сингапур планира да вдигне блокадата си.

Razer, позната със своето гейминг оборудване, е сред множеството компании, които са модифицирали или създали нови линии в заводите си, за да отговорят на търсенето на медицински продукти по време на пандемията на Covid-19.

Компанията посочва, че е сключила партньорство със Sunningdale Tech, така че скоро да успее да удвои производствения капацитет на маските до 10 млн. на месец, след като създаде производствена линия за тях в Сингапур през април.

Миналия месец Сингапур обяви, че става задължително носенето на маска на публични места и разпространи маски за многократна употреба.

Властите отдавна търсят нови източници на маски и възможности за развитие на местно производство на такива, предвид липсата им в глобален мащаб.

Razer ще продължи своите начинания в това да подкрепя Сингапур в опитите да си набавя сам достатъчно маски, обявиха от компанията.

За начало компанията ще предложи 5 млн. безплатни бройки на гражданите над 16-годишна възраст, а след това маските ще могат да се купуват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още