IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разходите за 5G натежаха върху печалбата на Verizon

Печалбата, изключваща някои еднократни ефекти, достига 1,13 долара на акция при прогнозирани 1,15 долара

19:30 | 30.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Taylor Glascock/Bloomberg</em></p>

Снимка: Taylor Glascock/Bloomberg

Американската телекомуникационна компания Verizon Communications Inc. не можа да отговори на очакванията за печалбата си въпреки увеличението на новите платени потребители през безжични устройства с над милион. Това може да се окаже предизвикателство в надпреварата на телекома с конкурентите в сферата на 5G услугите.

Печалбата, изключваща някои еднократни ефекти, достига 1,13 долара на акция. Броят на редовните платени потребители през безжични устройства месечно нараства до 1,25 млн. души, в които влизат също новите мобилни телефони, умните часовници, както и други свързани устройства. Анализаторите очакваха печалба от 1,15 долара на акция и 1,23 млн. нови потребители. Приходите на компанията успяха да изпреварят очакванията, достигайки до 34,8 млрд. долара.

Увеличението в броя на редовните месечни потребители е стимулирано и от предлагания безплатен временен достъп до стрийминг услугата Disney+ за ползватели през безжични устройства. Разходите за тази промоция, чийто размер не се съобщава, както и сумата, платена на Walt Disney Co. за всеки потребител, спомогна за ограничаването на печалбата, за което допринесоха и по-малкото продажби на мобилни апарати и продължаващото изоставане на бизнеса със стационарни устройства.

Компанията успя да си извоюва преднина в 5G сектора и в момента предлага мобилни услуги в 34 града, след като през това тримесечие в списъка влязоха още Синсинати, Литъл Рок, Арканзас и Канзас сити.

Акциите на Verizon поевтиняват с 1,5% по време на търговията преди началото на сесията в четвъртък. Те поскъпнаха с 9,2% през миналата година, изоставайки значително от конкуренти като AT&T с 37% и индекса S&P 500 с 29%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още