IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще обявят официално кои са обвинените за хакерските атаки срещу Yahoo?

Очаква се Министерството на правосъдието да обяви обвинителни актове срещу няколко мъже

10:27 | 15.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Очаква се днес представители на Министерството на правосъдието в САЩ да обявят обвинителни актове срещу заподозрени за поне част от хакерските атаки, насочени към Yahoo, твърди източник, запознат с въпроса, цитиран от Ройтерс.

Обвиняемите мъже живеят в Русия и Канада, твърди източникът, като е много по-вероятно канадецът да бъде арестуван. Русия няма договор за екстрадиране със САЩ.

Ройтерс не е успяла да установи дали групата е заподозряна за хакването на данните на около 1 млрд. потребители на Yahoo или за другата атака, засегнала 500 млн. имейл акаунта. 

От Министерството на правосъдието отказват да коментират въпроса.

Yahoo беше остро критикувана за бавната си реакция спрямо пробивите в системите ѝ и за късното им обявяване. Атаките станаха причина цената, която Verizon Communications трябваше да плати за основните интернет активи на Yahoo, да бъде намалена с 350 млн. долара.

Във вторник стана ясно, че след като е научила за хакерските атаки, Verizon е поискала трикратно намаление на цената, която планираше да плати, но в крайна сметка се е съгласила на доста по-малка отстъпка. 

Разкритията на Yahoo поставиха под въпрос сделката, като се твърдеше, че телекомуникационният оператор може да се оттегли от споразумението, ако щетите, нанесни от пробивите, са прекалено големи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още