IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesy пусна на пазара първия си умен бойлер

Уредът може да се контролира през мобилно устройство и да следи навиците ви, така че да пести максимално енергия

15:02 | 30.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Tesy Facebook page</em></p>

Снимка: Tesy Facebook page

Българската компания Tesy се насочва по-активно към т. нар. "интернет на нещата", като представи първия си умен бойлер, който може да бъде управляван дистанционно чрез мобилно устройство. Това разкриха днес пред журналисти представители на фирмата.

Името на бойлера е Modeco Cloud и е част от серията уреди на компанията, които включват иновативни решения в облака. Те могат да се управляват с помощта на мобилното приложението Tesy Cloud.

Modeco Cloud е адаптивен уред, който се контролира посредством интернет връзка. В него са вградени както интернет свързаността, така и умните решения. Целта е била да се вгради адаптивен софтуер, който да мисли вместо хората.

Бойлерът разполага с ръчен режим на ползване и три различни програми, които могат да бъдат настроени според режима на потребителите. За целта са вградени настройки за топлината на водата, за броя душове и еко режим на работа. Последният предполага, че бойлерът засича кога има потребление на вода, а на базата на данните, които събира, използва най-подходящата програма за нас. Той знае кога имаме нужда от вода и може да работи на минимална температура спрямо потреблението ни.

В случаи, в които не използвате бойлера си в обичайните за вас часове, през мобилното приложение можете да зададете Boost режим, който предлага еднократно затопляне на максимум. Освен това е вградена и възможност за опция за ваканция, която предполага, че можете да отбележите колко дни няма да сте у дома и кога ще се върнете, така че бойлерът да знае кога да се включи.

Modeco Cloud включва всички породуктови иновации, които Tesy е разработила през годините, които се произвеждат със специално разработената технология INSUTECH Plus. Тя има за цел да разпределя равномерно изолацията, а благодарение на това се постигат изключително ниски енергийни загуби и по-висока енергийна ефективност.

Бойлерът е представен през март във Франкфурт и вече е на пазара. Освен това вече може да се поръчва на всички пазари, на които компанията оперира. Уредът е от висок клас, а от Tesy твърдят, че за момента продажбите му “вървят със задоволителен темп”, тъй като има добър интерес.

От компанията разкриха още, че в приложението могат да се групират по няколко бойлера, които да се управляват дистанционно. Екипът на Tesy обяви също, че търси сериозни сервизни партньори.

В момента Tesy е четвъртият по големина производител на бойлери в Европа, като разполага с пет завода. Три от тях са в Шумен, а два - в Смядово. Екипът на компанията се състои от 730 души. Tesy оперира в 50 държави на 4 континента в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още