Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Тръмп нареди проверка на Пощенските служби на САЩ

Решението може да е свързано с атаките срещу Amazon

Тръмп нареди проверка на Пощенските служби на САЩ

Снимка: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп издаде заповед за създаване на работна група, която да проучи Пощенските служби на САЩ (USPS) и да препоръча какви реформи са необходими, пише CNBC.

Това може да значи и ескалация на атаките на държавния глава срещу онлайн гиганта Amazon заради работата му с въпросните служби, твърди анализатор. Белият дом не е отговорил веднага на запитването на коментар.

Работната група ще оцени операциите и финансите на USPS, посочва заповедта. Това включва проучване на ролята на пощенските служби на конкурентни пазари, състоянието на бизнес модела им, работната сила, разходите и ценообразуването. На групата е наредено да разгледа намаляването на обема на писмата и как това се отразява на самофинансирането на USPS и на монопола на агенцията върху доставката на писма и пратки.

Още по темата

„USPS e поела по пътя на финансовата нестабилност и трябва да бъде преструктурирана“, коментира Тръмп в заповедта.

Пощенските служби са генерирали „65 млн. долара кумулативна загуба след рецесията в периода 2007-2009 г.“, допълва документът. В него се посочва, че агенцията не е била в състояние да извърши плащанията на задълженията си за пенсионни и здравни осигуровки, които са надхвърлили 38 млрд. долара към края на фискалната 2017 г.

Работната група ще представи доклад с констатациите и препоръките си на Тръмп в рамките на 120 дни след издаването на заповедта.

През последните седмици президентът атакува неколкократно гиганта в сферата на онлайн търговията Amazon. Държавният глава твърди, че Пощенските служби губят милиарди заради него.


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Foxconn търси да наеме 50 хил. нови служители през първото тримесечие на 2019 г.