IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa записа 10% ръст на тримесечната печалба

Компанията за картови разплащания надмина очакванията на анализаторите за приходите, но разочарова с прогнозата си за годината

11:11 | 22.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Тримесечната печалба на Visa Inc. расте с 10% на годишна база, въпреки че компанията за карти и картови разплащания отбелязва по-слабо темпо на харчене в чужбина и не вижда особено подобрение на тенденциите в икономиката, пише MarketWatch.

В периода януари-март 2016 г. Visa печели 1,71 млрд. долара, което е повече от спечелените през същия период на миналата година 1,55 млрд. долара. Приходите са нагоре до 3,63 млрд. долара от 3,41 млрд. долара. Анкетираните от Thomson Reuters анализатори очакваха приходи за 3,6 млрд. долара.

Обемът на плащанията се увеличи със 7,4% до 1,25 трлн. долара.

Въпреки че приходите се оказаха над прогнозите, акциите на Visa поевтиняха с 4,6% по време на следборсовата търговия в Ню Йорк снощи, тъй като компанията понижи прогнозите си и промени тона относно плащанията, които трябва да извърши във връзка със сливането с Visa Europe.

Visa съобщава, че навлиза предпазливо във втората половина на своята финансова година, и предупреди, че вижда слабости в Китай, Бразилия и зависимите от петрола икономики.

Visa очаква печалбата й за годината, приключваща в края на септември 2016 г., да нарасне с ниски двуцифрени стойности, като не се вземат предвид валутните изменения, спрямо миналогодишната прогноза за ръст в порядъка на 15-17%. Оценката е, че приходите ще се повишат със 7-8%.

Същевременно европейската сделка, с която глобалните операции на Visa трябва да се обединят под един покрив, се предполагаше, че трябва да включва плащания за най-много 4,7 млрд. долара, свързани с постигането на целта за приходите. Вместо това плащанията ще бъдат увеличени с 1,75 млрд. долара. Първоначалната оценка на сделката е за 21,2 млрд. долара. Промяната е свързана с обратната връзка от страна на Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още