IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Waymo търси външни инвестиции?

Компанията е започнала преговори с автомобилни компании, твърди източник

14:01 | 12.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Подразделението на Alphabet за самоуправляващи се коли Waymo търси финансиране от външни инвеститори, като европейските производители на автомобили в лицето на Volkswagen, писа The Information. Уебсайтът се позовава на източник, който е директно запознат със ситуацията.

Отвъд Volkswagen, сред останалите потенциални инвеститори могат да са производителите, които сега правят коли за Waymo – Fiat Chrysler и Jaguar, допълва Ройтерс.

Alphabet не е открита веднага за коментар по въпроса.

Миналия месец Ройтерс писа, че Volkswagen и Ford Motor водят преговори за това колко да инвестира германският производител на автомобили във второто по големина звено, което е производител на самоуправляващи се коли в САЩ. 

В края на миналата година Waymo стартира проекта си за автономно такси, който ѝ помага да генерира приходи чрез таксуване на пътниците. Засега услугата е достъпна единствено в САЩ, като покрива четири зони във Финикс, Аризона. Това е и мястото, на което Waymo провежда тестовете на своята технология за автономно шофиране. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още