Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Whirlpool: Има голямо търсене на уреди за дома

Компанията обяви, че е генерирала 433 млн. долара печалба за първото тримесечие

Whirlpool: Има голямо търсене на уреди за дома

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Търсенето на стоки и уреди за дома е във възход и тази тенденция няма да приключи скоро, твърди главният изпълнителен директор на Whirlpool Марк Бицер, цитиран от CNBC.

„Хората са силно ориентирани към къщата и дома“, коментира той. „Ако чуете всички компании, които обявяват политиките си за работа, бих казал, че много потребители ще прекарват вкъщи един или два дни повече. Това засилва потреблението на уреди и то няма да приключи скоро“.

Още по темата

По-рано в сряда Whirlpool обяви, че е спечелила 433 млн. долара, или 6,81 долара на акция, което е значително повече спрямо 154 млн. долара, или 2,45 на акция. Като се изключат някои елементи, Whirlpool е спечелила по 7,20 долара на акция.

Приходите са нараснали с близо 24% до 5,36 млрд. долара спрямо 4,33 млрд. долара преди година.

Освен това компанията повиши годишната си прогноза. Сега тя очаква приходите ѝ от продажби да нараснат с 13%, или повече от два пъти спрямо преходната прогноза за 6%. Прогнозата за печалба на акция е между 23,10 долара и 24,10 долара.

Цената на акциите се повиши с повече от 2% по време на следборсовата търговия в сряда.

Бицер твърди, че продажбите на продукти ще бъдат допълнително подкрепени от по-голямото търсене на пазара на жилища, което ще подсили индустрията в следващите години. По думите му в краткосрочен пан стимулите, свързани с Covid-19, помагат за увеличаване на потребителските разходи.

Скорошната инфлация на разходите за суровини като стомана, пластмаси и петрол принуди компанията да повиши цените, но това не е попарило оптимизма на лидера на компанията.

„Очевидно се намираме в среда, в която просто виждаме инфлация на разходите. Не мисля, че инфлацията на разходите ще изчезне за една нощ“, коментира той.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Япония също се включва в спасяването на индустрията на полупроводниците