IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Windows Phone Marketplace вече разполага с над 100 хил. приложения

В момента обаче App Store на Apple и Google Play предлагат около пет пъти повече програми

18:19 | 06.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В Marketplace сега се добавят средно по 313 приложения дневно.<em> Снимка: Getty Images</em></p>

В Marketplace сега се добавят средно по 313 приложения дневно. Снимка: Getty Images

Windows Phone Marketplace вече съдържа над 100 000 приложения, показва статистика на All About Windows Phone.

Онлайн магазинът за приложения за смартфоните с Windows Phone достига заветната бройка за близо 20 месеца, което е по-бързо от Android (24 месеца), но и по-бавно от iOS (16 месеца).

През последните месеци ръстът се е ускорил. През миналия август е имало 30 000 приложения, 50 000 са били те през декември. За последните пет месеца броят на приложенията се е удвоил. All About Windows Phone заявава, че само през последните три месеца са били качени 26 000 приложения, а само за миналия месец техният брой е бил 9 000.

Блогът изчислява, че сега в Marketplace се добавят средно по 313 приложение дневно, а най-актуалната категория е „Забавление“, следвана от „Инструменти/Продуктивност“, „Книги“ и „Игри“.

Достъпните за потребителите приложения не са равни по брой на публикуваните, тъй като някои са били свалени от Microsoft или от самите разработчици, а други са достъпни само в определени страни. Това обаче се отнася за статистиката за всички платформи.

Според анализа две от всеки три приложения за Windows Phone са безплатни, 10% са платени, но има и пробни версии, а 23 на сто се предлагат само срещу заплащане.

Програмите са създадени от около 24 000 регистрирани програмисти или софтуерни издателства. Windows Phone Marketplace се предлага в 60 държави.

В момента обаче App Store на Apple и Google Play предлагат около пет пъти повече програми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още