IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AB InBev надхвърли очакванията за печалба за 2021 г.

Най-голямата пивоварна компания в света очаква силен ръст на резултатите и през 2022 г.

12:51 | 24.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Най-голямата пивоварна компания в света Anheuser-Busch InBev прогнозира в четвъртък, че печалбата ѝ ще се увеличи през 2022 г. в съответствие със средносрочния диапазон на растеж, след като приключи 2021 г. с по-силни от очакваното резултати, съобщава Ройтерс.

Производителят на Budweiser, Corona и Stella Artois заяви, че печалбата преди лихви, данъци, обезценки и амортизация (EBITDA) ще се повиши с между 4 и 8% тази година, а приходите ще нараснат дори с по-висок процент.

Базираната в Белгия компания, която има особено голямо присъствие на американските континенти, заяви, че тези резултати ще се базират на комбинация от по-висок обем и цени, отбелязвайки, че прогнозата отразява текущата ѝ позиция по пандемията с Covid-19.

За разлика от конкурентите си Heineken и Carlsberg, които предупредиха, че инфлацията може ограничи потреблението на бира, в перспективите на AB InBev не се споменава за глобалната инфлация или увеличени разходи за суровини.

Пивоварната компания отчете ръст от 5% на EBITDA през четвъртото тримесечие на годишна база до 4,88 млрд. долара, след като е продала повече бира на по-високи цени. Това е над средната прогноза за 4% в проучване, изготвено от компанията.

За 2021 г. като цяло EBITDA е нараснала с 11,8%, което е в горния края на предишните прогнози на компанията за ръст от 10-12%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още