IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анимацията "Феноменалните 2" премина границата от 1 млрд. долара приходи

Средствата са генерирани за 47 дни

15:52 | 02.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: The Incredibles Facebook page</em></p>

Снимка: The Incredibles Facebook page

Анимационният филм "Феноменалните 2" на режисьора Брад Бърд донесе 1 млрд. долара приходи от прожекции в целия свят, съобщи Conact Music. 

"Феноменалните 2", в който персонажи са озвучени от Самюъл Л. Джаксън и Холи Хънтър, е продължение на излезлия през 2004 г. по екраните "Феноменалните", смятан за един от най-добрите анимационни филми на всички времена.

На "Феноменалните 2" бяха нужни 47 дни, за да събере 1 млрд. долара приходи от прожекции. Успехът е впечатляващ, като се има предвид, че лентата все още не е прожектирана в Германия, Италия и Япония, пише БТА. 

"Феноменалните 2" донесе 573 млн. долара приходи от прожекции в САЩ и стана едва четвъртият филм, събрал повече от половината от приходите си в страната, в която е произведен.

Той се присъединява към анимациите "Замръзналото кралство", "Миньоните", "Играта на играчките 3", "Търсенето на Дори", "Аз, проклетникът 3" и "Зоотрополис", които също са събрали над 1 милиард долара приходи от прожекции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още