IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Avon не отговори на очакванията за приходите за последното тримесечие на 2017 г.

Броят на дистрибуторите, които продават продуктите на компанията, се свива през отчетния период

15:13 | 15.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на козметични продукти Avon Products отчете приходи от продажби за тримесечието, които се оказаха под очакванията на анализаторите. Това се случи след като по-малък брой клиенти са купили продукти от свиващата се база от дистрибутори на компанията, предава Ройтерс.

Броят на т.нар. Avon Ladies – представители, които продават продукти от врата на врата от основаването на компанията през 1886 г., намалява с 2% в рамките на тримесечието.

По думите на главния изпълнителен директор на Avon Джейми Уилсън компанията продължава да оперира в една изключително предизвикателна макроикономическа среда и в условия на силна конкуренция, най-вече на най-големите ѝ пазари.

Като се изключат някои еднократни елементи Avon печели по 12 цента на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 7 цента на акция.

Нетната печалба на компанията достига 91,5 млн. долара, или 17 цента на акция, през четвъртото тримесечие, което завърши на 31 декември. За сравнение, година по-рано тя генерира 10,7 млн. долара загуба, или 4 цента на акция.

Резултатите от последното тримесечие се насърчават от сумата от 30 млн. долара, свързана с промените в данъчното законодателство на САЩ.

Нетните приходи от продажби запазват нивото си от 1,57 млрд. долара в сравнение с предходната година, като не отговарят на прогнозата на анализаторите за 1,6 млрд. долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още