IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите купуват добавки предимно за укрепване на ставите

Жените са по-склонни да дават пари за хранителни добавки от мъжете, според проучване

16:03 | 03.11.15 г. 1
Българите купуват добавки предимно за укрепване на ставите

Българите инвестират най-много в хранителни добавки, които подпомагат укрепването на костите и ставите, засилване на мозъчната дейност, борбата с килограмите и излишните мазнини, работата на имунната система, активността на половата система. Това твърдят авторите на проучване и финансов анализ на потреблението на над 70 хил. българи, обобщено от китайската компания TIENS.

По информация на компанията, която чрез проучването е проследила продажбите на продукти от тези категории, 42,31% от покупките на добавки са с цел набавянето на калций, 18,65% - на цинк, 18,63% - за имунната система, 13,96% - с цел отслабване, а 6,44% - на спирулина.

При избора на добавки най-важното според потребителите е препоръката на близък и компанията производител. Цената не е толкова решаващ фактор при избора, както при други продукти. Жените са по-склонни да дават пари за добавки от мъжете.

Авторите на анкетата твърдят, че от цялото население на Земята от 6,5 млрд. души 5% са здрави, от които 4% деца и 1% възрастни; 15% са болни и 85% са полуздрави. Те се позовават на данни на Световната здравна организация (СЗО).

Те допълват, че над 45 елемента и съединения са признати като хранителни вещества, които са от съществено значение за растежа, възстановяването, обновяването, поддържането, нормалното развитие на органите, размножаването, устойчивостта към инфекции и болести.

Китайската компания Tiens Group оперира на международния пазар от 1997 г., а на българския пазар навлиза през 2003 г.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Да Ви дам един *** съвет!Варете си чай с дафинов лист и забравете проблемите.На по-топлите места в България дафиновият лист вирее доста успешно.И да измръзне, пак избива на следващата година. Ако имате двор, опитайте, дафинът обича песъчлива почва, за край морето е супер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още