IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да живееш в клоните на дърветата

Екологичният уют сред зеленината на природата печели все повече почитатели

17:23 | 04.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Въпреки че изглежда спартански на пръв поглед, шведският хотел сред дърветата разполага с всички удобства. <em>Снимка:</em> Tree Hotels</p>

Въпреки че изглежда спартански на пръв поглед, шведският хотел сред дърветата разполага с всички удобства. Снимка: Tree Hotels

Кацнал на едно дърво. Това може да се каже и за авантюристите, които са решили да отседнат в шведския Tree Hotel, който е най-известният засега хотел, разположен сред клоните на дървета. Открит е преди година в близост до малкото градче Харадс.

Всяка от 24-те стаи виси на отделен клон и е проектирана от отделен архитект, така че разнообразието е голямо. Не става дума за сурово пребиваване – хотелът разполага с всички удобства, включително и сауна (разбира се, разположена също в клоните).

Интересът към стаичките на дървета е толкова голям, че семейство Линвал, което е собственик на хотела, организира през летните месеци всекидневни турове за онези, които не успяват да се доредят до легло. „Много забелязват едва тук колко високо са всъщност 10 метра“, казва управителката София Линдвал, цитирана от Spiegel. Някои дори ги е страх. Защото колкото и дизайнерско да е изпълнението, 10 метра си остават прилична височина.

„Построихме го така, както биха го направили децата: малко, скрито, шарено и изпълнено с фантазия“, разказва собственикът на друг подобен хотел - Wipfelhäuser, но в Германия, Юрген Бергман.

Мечтата за собствен дом в клоните на дърветата може да се осъществи все по-лесно, поне временно. Все повече хотели предлагат нощувки буквално сред природата. Модата е завладяла Швеция, Германия, джунглите на Южна Америка и Африка, но дори и в полярната област, където вместо на дървета, екохотели се строят от леда.

Keycamp Tree House пък се намира във Франция и също е разположен по дърветата, на височина 4-5 метра. Въпреки това е много просторно - впечатление правят уютният интериор, както и просторната тераса. Този хотел прилича външно на умалени къщички за птици, като се състои от отделни домове, във всеки от които могат да бъдат настанени шестима гости.

Надникнете в стаите на шведския Tree Hotel в галерията ни!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още