IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Джурасик свят" измести "Топ Гън" от върха на боксофиса в Северна Америка

Новият филм от поредицата за парка за динозаври не получи много добри отзиви от критиците

09:45 | 13.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

„Джурасик свят: Господство“, шестият филм от популярния франчайз, разказващ за динозаври, които бягат от увеселителен парк, се сблъска със слаби отзиви, но успя да поведе боксофис класацията в Северна Америка, като открадна короната от „Топ Гън: Маверик“, пише Bloomberg.

Лентата на Universal Pictures генерира 143 млн. долара през първия си уикенд в 4676 кина в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. Това означава, че е втората по успех премиера за 2022 г. след „Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта“. Boxoffice Pro прогнозира 137 млн. до 167 млн. долара.

„Джурасик свят: Господство“ продължава историята, създадена в класическия филм „Джурасик парк“ на Стивън Спилбърг от 1993 г. Това е третият филм от франчайза, в който участва Крис Прат. Някои от актьорите от първия филм, включително Лора Дърн и Джеф Голдблум, отново влизат в старите си роли.

Филмът беше зле приет от критиката, като получи едва 33% положителни отзива в Rotten Tomatoes. И все пак филми с познати истории и визуално красиви картини редовно се преборват с лошите отзиви и се радват на добри продажби на билети. Предшественикът на филма – „Джурасик свят: Рухналото кралство“, имаше 47% положителен рейтинг в Rotten Tomatoes, но генерира 148 млн. долара през първия си уикенд по кината в Северна Америка.

„Топ Гън: Маверик“ на Paramount Global и Skydance Media продължи да се радва на силни продажби на билети, като събра около 50 млн. долара в третия си уикенд на голям екран, сочат данни на Comscore. Спадът на приходите спрямо предходната седмица е по-слаб от обичайното, след като някои по-възрастни фенове, които не бяха влизали в кината от началото на пандемията, намериха мотивация да видят Том Круз в добре познатата си роля.

„Джурасик свят“ е най-новата от редовно пусканите високобюджетни продукции, с която феновете показват, че са все по-склонни да посещават киносалоните. 

Боксофис Боксофис

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още