IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Escape Room" с най-силен филмов дебют от началото на 2019 г.

"Аквамен" обаче остава начело на боксофиса в САЩ и Канада

12:49 | 07.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Aquaman Facebook page</em></p>

Снимка: Aquaman Facebook page

“Escape Room: Играй или умри”, трилър, примесен с ужаси, дело на Sony Corp., направи най-добрия филмов дебют от началото на 2019 г., но се озова на второ място в боксофиса. Челната позиция зае филма на Warner Bros. за супергерои „Аквамен“, който от три седмици е на голям екран, пише Bloomberg.

Лентата на Sony Pictures за шестима непознати, които получават мистериозни покани за нова ескейп стая, събра 18 млрд. долара в дебютния си уикенд, сочат данни на ComScore. Сумата надмина прогнозата на Box Office Pro за 13,6 млн. долара. За създаването на филма са похарчени 9 млн. долара, сочат данни на Box Office Mojo, а около половината от критиците го препоръчват в RottenTomatoes.com.

Погледнато исторически, януари е слаб месец за кината и момент, в който по-малките дистрибутори могат да получат повече внимание върху техните премиери. Entertainment Studios, STX Entertainment, Aviron и LD Entertainment имат нови филми, планирани за януарски премиери. От големите студиа подобни планове имат Sony, Universal Pictures и 20th Century Fox.

От своя страна, „Аквамен“ се превърна в един от най-успешните фиlми на DC Comics, създаден от Warner Bros. Приходите му от продажби на билети достигнаха 846,3 млн. долара според Box Office Mojo.

“Мери Попинз се завръща“, който също е от три седмици по кината, е генерирал 204,7 млн. долара приходи в глобален мащаб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още