IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Флойд Мейуедър е най-богатият спортист за 2018 година

В рамките на 12 минути той печели 285 млн. долара, като сумата надвишава тези на Роналдо и Меси, съобщиха в предаването "Index sport" по Bloomberg TV Bulgaria

11:16 | 15.12.18 г.
<p>
	Флойд Мейуедър <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Флойд Мейуедър Снимка: Ройтерс

Най-богатият спортист за 2018 г. според списание Forbes е боксьорът Флойд Мейуедър. Това заявиха Александър Костадинов и Цветин Филипов, водещи на предаването "Index sport" по Bloomberg TV Bulgaria.

„В рамките на 12 минути успя да спечели 285 млн. долара. Сумата надвишава тези на Роналдо и Меси", посочи Александър Костадинов.

От друга страна, Серина Уилямс се оказа единствената спортистка в класацията топ 100 на списанието за най-влиятелните жени в света, съобщи Цветин Филипов.

„След като пропадна сделката със Златан Ибрахимович, Милан се ориентира към друг състезател с високи постижения - Сеск Фабрегас. Може би Милан е неговото място и най-вероятно този трансфер ще се случи. Милан са готови да отделят 8 млн. евро за Фабрегас", отбелязаха водещите.

"Китайски инвеститори планират вложения в европейски футбол. Те са готови да платят 300 млн. евро, за да закупят контролния пакет акции на Севиля. Севиля отдавна изпитва известен дискомфорт от финансова гледна точка въпреки богатата си история", посочиха още те.

Футболистът Ерик Абидал има фондация, която започва проект за финансиране на изследвания на рак от Научно-изследователския институт на болницата Вайдаброн в Барселона, спомена Цветин Филипов. „Идеята е да се постави началото на научно изследване, което да работи за предотвратяването на метастази в детските тумори . Проектът се финансира изцяло от фондацията и се дава възможност за високо иновативни изследвания", добави още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още