IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: За 54% от младите двойки семейството пречи на кариерата

Работата измества семейството като приоритет, твърдят авторите на изследването „Съвременните двама“

12:15 | 09.10.14 г. 2
Графика на деня: За 54% от младите двойки семейството пречи на кариерата

54% от младите двойки без деца са убедени, че семейството пречи на кариерата. Това показва изследването „Съвременните двама“ - съвместен проект на Ноема и AMI Communications България. Едва една четвърт (26%) от младите хора с постоянен партньор на възраст 18-35 години имат деца, a повече от половината (56%), които нямат деца, към момента не планират да имат, твърдят авторите на проекта.

Моделът семейство с едно дете се затвърждава. По-голямата част (61%) от двойките с деца имат по едно дете, а всяка трета двойка (35%) има две. По този показател се наблюдава разлика между анкетираните в София и в страната. В столицата едва 19% от двойките имат две деца, при 36% средно за страната.

Проучването показва също, че създаването на семейство не е водещ приоритет за много млади двойки. Една трета от партньорите без деца (34%) и с деца (33%) поставят правенето на кариера на първо място. На второ е създаването на семейство (съответно 21% и 13%). Един на всеки десет определя като своя основна цел по-високото образование.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 16:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
kane
преди 9 години
...еми така повелява фашизма - продължавайте да му служите - робувате, те от това се нуждаят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Radoslava
преди 9 години
Браво, добре е да имат приоритети младите хора. Че у нас семейството пречи на кариерата е ясно, трудно се огрява на 2 места, още повече че за да правиш кариера у нас се иска много време и усилия, защото конкуренцията е голяма. А е трудно да си с деца и да се конкурираш с някой който още няма ни семейство, ни дете и може да работи денонощно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още