IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гъстата мъгла над хазартния бизнес в САЩ се вдига

Меката на хазарта Лас Вегас започва да се възстановява след тежките поражения, нанесени от икономическата криза

20:40 | 05.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Строителният сектор&nbsp;се&nbsp;очаква да остане слабото място на Лас Вегас. <i>Снимка: sxc.hu</i></p>

Строителният сектор се очаква да остане слабото място на Лас Вегас. Снимка: sxc.hu

Меката на хазарта Лас Вегас, който пострада най-тежко от икономическата криза в САЩ, най-накрая показва признаци за възстановяване благодарение на увеличения брой на туристите, предава Ройтерс, позовавайки се на ключово изследване за икономическата активност в града.

Според Центъра за бизнес и икономически проучвания към университета на Невада индексът, отчитащ броя на туристите в Лас Вегас на месечна основа, е достигнал едно от най-високите си равнища от три десетилетия.

Столицата на хазарта е била посетена от 3,1 млн. души през януари, което е с 8,3% повече в сравнение с предходния месец.

Посетителите са донесли приходи за 761 млн. долара., което прави ръст от близо 3,8% спрямо декември.

"В национален план икономиката започва да се засилва, така че хората имат пари да отидат в Лас Вегас", посочва Боб Потс, сътрудник на Центъра за бизнес и икономически проучвания.

Резултатите от проучването обаче съдържат и лоши новини за строителството, което по-рано бе вторият по важност източник на работни места за града.

"Няма вероятност през идните години секторът да отчете голям ръст", посочва Потс.

Като цяло до края на годината работните места в региона на Лас Вегас вероятно ще нараснат, посочват от центъра. Това е добра новина за щата Невада, който през последната близо една година е американският щат с най-висока безработица.

Един месец обаче не е достатъчен, за да се очертае тенденция, и са необходими още два или три месеца, които да покажат дали Лас Вегас се връща към славните си дни, отбелязва Потс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още