IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индийски магазин постави рекорд с гигантски бонбон, тежащ близо 30 хил. кг

20 души са изработили огромния бонбон, който се равнява на 600 хил. блокчета Mars

16:06 | 08.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Suruchi Foods Facebook page</em></p>

Снимка: Suruchi Foods Facebook page

Най-новият опит на Индия да постави нов рекорд на Гинес се оказа изключително сладък. На 7 септември сладкарски магазин в Андра Прадеш представи гигантски бонбон ладу, който тежи 29 465 кг., или еквивалентът на около 600 хил. десертчета Mars, пише Quartz.

Творението на Sri Bhaktanjaneya Suruchi Foods е дело на екип от 20 души и е доста по-голямо от предишния носител на рекорда, който тежеше 11 115 кг. Предният рекорд беше поставен през септември 2015 г. отново в Индия.

Ладу представлява индийски традиционен бонбон, който се прави от пшеничено брашно, брашно от леблебия и едро смлян грис, с добавена щедра порция масло и захар.

Новият бонбон, който е поставил рекорда, е струвал 75 253 долара.

"Най-големият бонбон ладу в света“ е само един от шантавите рекорди на Гинес, които държи Индия. На нея принадлежи рекордът за най-голямо събиране на хора, облечени като Махатма Ганди, най-много сламки, побрани в уста и най-голямото дистанционно за телевизор.

Опитите за поставяне на рекорди на Гинес е нещо като национално занимание в страната. През 2015 г. New York Times писа, че броят на носителите на рекорди в Индия е скочил с 250% през предходните пет години.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още