IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанският футболен отбор Барселона върви към продажби за 1 млрд. евро

Според президента на клуба това се дължи на ръст на постъпленията от правата за излъчване и на билетите

10:39 | 21.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Испанският футболен отбор Барселона вероятно ще достигне целта си за продажби за 1 млрд. евро по-рано от предвиденото заради ръст на постъпленията от правата за излъчване и от билетите, заяви президентът Хосеп Бартомеу.

Третият по големина футболен клуб в света може да достигне приходи за 900 млн. евро този сезон, което ще представлява над 20% скок спрямо предишните 12 месеца, каза Бартомеу в интервю за Bloomberg Television. Клубът е близко до подписването на споразумение за спонсорство за финансирането на ремонт на съоръжения, включително стадиона си, каза Бартомеу.

„Ще постигнем 1 млрд. евро преди 2021 г., което е добра новина за клуба“, каза Бартомеу още преди снощния мач от Шампионската лига с Челси. „Това означава, че футболната индустрия се увеличава, разраства, а това е добре за феновете“.

Барселона е на трето място в годишната класация на Deloitte за най-богатите футболни клубове с приходи за 648 млн. евро от сезон 2016-17 г., оставайки след испанския си конкурент Реал Мадрид и след Манчестър Юнайтед. Британският отбор е на върха с продажби за 676 млн. евро, посочва Deloitte, която прави някои корекции, за да са сравними резултатите.

Каталунският отбор се оказа в сърцето на политическа буря през последните месеци, след като лидерите на сепаратистите в региона се опитаха да се отделят от Испания. Много поддръжници възприемат отбора като символ на каталунската гордост и викове за „независимост“ оглушават мачовете на стадиона на клуба Камп Ноу.

„Спонсорите се тревожат заради всичко това“, каза Бартомеу. „Основната грижа на играчите е, че трябва да играем и да бъде конкурентни“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още