IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Испанските работодатели насърчават служителите си с подарък за Коледа

Парите, предвидени за коледни партита, ще бъдат използвани за изпращане на традиционни подаръчни кошници

15:30 | 10.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Emily Elconin, Bloomberg</em></p>

Снимка: Emily Elconin, Bloomberg

В условията на пандемия компаниите в Испания тази година няма да организират традиционните си коледни партита. Но продажбите на подаръчни кошници са по-добри от очакваното, пише Ройтерс.

Кошниците са традиционен коледен подарък в Испания, с който работодателите благодарят на своите служители за положените усилия през годината. Обикновено те съдържат бутилка вино, или друга напитка, традиционни деликатеси и сладкиши.

Компаниите, специализирани в подготовката на тези подаръчни комплекти, очакваха спад на поръчките, както беше през 2008 година. За изненада обаче продажбите дори се увеличават. През тази година поръчките са за около 50-60 евро на кошница, спрямо 30-40 евро през миналата година, сочат данните на бранша.

Кризата, причинена от коронавируса, засегна сериозно туристическия сектор в Испания, но други индустрии са в добро състояние и секторът се радва на нови клиенти.

"Явно средствата, предвидени за коледни партита, ще отидат за коледни подаръци", коментира Мойзес Баросо Бариос, търговски директор в Rojas Barrios.

Да получиш подарък от своя работодател ще подейства мотивиращо за повечето служители, които в момента работят дистанционно от своите домове, коментират и от Lotes de Espana, един от лидерите на пазара в този сектор.

"Така ще бъдем заедно, дори и да запазим дистанцията", коментира маркетинговият директор на компанията Пепа Аларкон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още