Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Johnson & Johnson отчита ръст на печалбата, но разочарова с насоките си

Акциите поевтиняха с 2,5% в търговията преди отварянето на пазара, след като годишните насоки на компанията се оказаха под очакванията

Johnson & Johnson отчита ръст на печалбата, но разочарова с насоките си

Снимка: архив Ройтерс

Американският производител на фармацевтични и потребителски стоки Johnson & Johnson обяви ръст на приходите и печалбата, но представи по-мрачна прогноза за годината, съобщава Wall Street Journal.

Акциите поевтиняха с 2,5% в търговията преди отварянето на пазара, след като годишните насоки на компанията се оказаха под очакванията на Wall Street.

Johnson & Johnson обяви, че очаква печалба за годината между 6,93 и 7,08 долара на акция и приходи между 74,1 и 74,8 млрд. долара. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба на акция от 7,11 долара на акция и приходи от 75,1 млрд. долара.

Още по темата

Главният изпълнителен директор Алекс Горски заяви, че ръстът на приходите и печалбата се дължи на фармацевтичното и медицинското подразделение и че отделът за потребителски стоки е повишил доходността си.

Компанията заяви, че прави оценка на потенциални стратегически опции, включително потенциална продажба, на компаниите си за лечение на диабет, сред които са LifeScan, Animas и Calibra Medical. Общо подразделението за борба с диабета отчита спад от 3,8% на продажбите до 462 млн. долара през тримесечието.

J&J е изправена пред заплаха от конкурентни компании, продаващи едни от най-популярните лекарства с рецепти на по-ниски цени. Почти половината от продажбите на компанията са от чужбина, което означава, че нейните резултати са под натиск заради засилващия се щатски долар и слабостта на някои развиващи се пазари.

Валутните колебания са изтрили 0,6% от приходите на компанията.

Продажбите на фармацевтичния бизнес J&J – най-големия на компанията, са нараснали с 2,6% до 8,23 млрд. долара. Бизнесът с медицински устройства отбелязва ръст на печалбата от 0,2% до 6,44 млрд. долара. Продажбите от подразделението за потребителски продукти са се увеличили с 3,4% до 3,43 млрд. долара.

За цялото тримесечие J&J отбелязва печалба от 3,81 млрд. долара, или 1,38 долара на акция, спрямо 3,22 млрд. долара, или 1,15 долара на акция, за същия период на предишната година.

Приходите са се увеличили с 1,7% до 18,12 млрд. долара.

Без еднократните ефекти коригираната печалба възлиза на 1,58 долара на акция. Анализаторите очакваха 1,56 долара на акция с приходи от 18,28 млрд. долара.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ограниченията във Виетнам повлякоха резултатите на Heineken надолу