Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

L'Oreal избра Никола Йеронимус за главен изпълнителен директор

Сред кандидатите за ръководния пост във френския козметичен гигант беше и българката Любомира Роше

L'Oreal избра Никола Йеронимус за главен изпълнителен директор

Снимка: Bloomberg LP

L’Oreal издигна ветерана Никола Йеронимус на поста главен изпълнителен директор в момент, когато френската компания се бори с последиците от пандемията върху търсенето на козметични продукти, предава Bloomberg.  

Сред кандидатите за ръководната позиция беше и българката Любомира Роше, която вече шеста година е директор на дигиталното звено в компанията.

Йеронимус, който е част от L’Oreal вече 33 години и в момента е заместник-главен изпълнителен директор, ще заеме поста догодина. Настоящият шеф Жан-Пол Агон, който става на 65 години през юли, ще остане в компанията като президент.

L’Oreal е основана през 1907 г., а 56-годишният Йеронимус ще бъде едва шестият главен изпълнителен директор в историята на компанията.

Моментът за поемане на ръководството е предизвикателен. Приходите на L’Oreal за първото полугодие намаляха с 12%, което е най-резкият спад от най-малко 20 години. Заради блокадите и ограниченията за пътуванията поводите за социални контакти и използването на грим и парфюм са по-малко, което ограничава привлекателността на козметичните продукти.

Още по темата
Назначението на Йеронимус е „промяна без промяна, която е положителна, тъй като запазва стабилността“, коментира Пиер Тенер, анализатор в компанията Oddo BHF. „Това е правилният път напред в турбулентни времена“, допълва той.

Йеронимус, който е завършил френското бизнес училище ESSEC, беше споменаван от анализатори като вероятен наследник на Агон още през 2016 г. Той стана част от компанията през 1987 г. като продуктов мениджър и наблюдаваше редица бизнеси, включително професионалните продукти и подразделенията за луксозни стоки.

„Задълбочените познания за брандовете на групата и способността му да обединява и ангажира екипи го превръщат в най-добрия кандидат за ръководител на L’Oreal“, отбелязва Агон.

Йеронимус е известен сред анализаторите на фондовите пазари, тъй като участва в представянето на резултатите на компанията най-малко от пет години насам. Агон също беше заместник-главен изпълнителен директор преди да заеме ръководния пост.

L’Oreal определи също 52-годишната Барбара Лавернос за заместник-главен изпълнителен директор от 1 май. Миналата седмица компанията съобщи, че тя ще наблюдава изследванията, иновациите и технологиите от 1 февруари.

„Основните приоритети на Йеронимус ще бъдат да се съсредоточи върху възстановяването на бизнеса в САЩ – пазар номер едно на компанията, и особено да гарантира ускоряване на преминаването от физически към онлайн продажби там“, допълва Тенер.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Търсенето на почистващи препарати продължава да подкрепя Procter & Gamble