IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan стана официален спонсор на Шампионска лига

Вторият най-голям производител на автомобили в Япония подписа 4-годишно споразумение с УЕФА

12:24 | 07.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nissan стана официален спонсор на Шампионска лига

Японският автомобилен производител Nissan постигна споразумение за спонсорство на най-голямото клубно първенство по футбол в света – организираният от УЕФА турнир Шампионска лига.

Стойността на 4-годишната сделка не бе разкрита, но според информацията настоящите спонсорски договори са били в размер на около 54,5 млн. евро на сезон, предава BBC.

Nissan ще замени Ford, който през миналия месец съобщи, че ще прекрати 22-годишното си партньорство със спортното събитие. Другите основни спонсори са MasterСard, UniСredit, Heineken, "Газпром" и Sony.

Nissan е вторият най-голям производител на автомобили в Япония. Според експерти спонсорството на Шампионска лига ще допринесе за повишаване на профила ѝ в Европа. Наскоро от Nissan посочиха, че условията на Стария континент са "забавени".

Споразумението ще направи Nissan официален партньор на събитието от сезон 2014-15 до сезон 2017-18 включително.

"Най-престижното състезание по футбол в Европа ще бъде важна глобална платформа за Nissan и нашата цел е да покажем на феновете от цял ​​свят вълнението както от футбола, така и от нашите автомобили", заяви Роел де Врийс, ръководител на звеното за глобален маркетинг в японската компания.

По думите му Шампионска лига достига до повече от 4 млрд. телевизионни зрители на сезон, което ще спомогне на Nissan да се добере до нова аудитория "и ще изведе марката на преден план в течение на европейския футболен календар".

Тазгодишното издание на Шампионска лига се намира на четвъртфиналния си етап, до който достигнаха осемте най-добри отбора на континента. Финалът ще се играе на 25 май в португалската столица Лисабон.

Като част от сделката Nissan също така ще бъде спонсор на Суперкупата на УЕФА, която изправя един срещу друг победителите в Шампионска лига и Лига Европа. 

Nissan е сред спонсорите и на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г.

Oще новини от японските производители на коли вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още