IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият "Ант-Мен" се изкачи до върха на боксофиса в Северна Америка

Лентата генерира приходи за 76 млн. долара

15:21 | 09.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

“Ант-Мен и Осата“ - най-новият филм за супергерои от Marvel, генерира 76 млн. долара в кината в САЩ и Канада, благодарение на което се изкачи до върха на боксофиса, сочат данни на ComScore, цитирани от Bloomberg.

С този резултат лентата лесно изпревари сумата от 57,2 млн. долара, събрана при дебюта на първия „Ант-Мен“ през 2015 г.

Подкрепена от силната линия от герои на Marvel, включително Черната пантера и Железния човек, Disney се насочи към пореден уикенд, в който доминира в боксофиса в Северна Америка. Всичко това се случва въпреки слабото представяне на „Соло: История от Междузвездни войни“, който дебютира в кината през май.

Макар че филмът успя да изпълни прогнозата на Disney за приходи в диапазона 70-85 млн. долара, резултатите се оказаха под прогнозите на някои анализатори. Тези от Box Office Pro очакваха 82 млн. долара, а Box Office Mojo - 88 млн. долара.

Единственият нов филм този уикенд е „Първата чистка“ - научно-фантастична продукция на ужасите, дело на Universal Pictures. Тя генерира 17,2 млн. долара приходи и се класира на четвърто място.

„Ант-Мен и Осата“ се радва на 87% положителни отзиви от критиците в RottenTomatoes.com. Филмът струва 195 млн. долара, твърди източник, пожелал да остане анонимен. За сравнение, първият филм от 2015 г. беше 130 млн. долара. Данните и за двете продукции не включват маркетинговите разходи.

Оригиналният „Ант-Мен“ успя да събере 519,3 млн. долара от продажби на билети в цял свят, посочва Box Office Mojo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още