IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Първият отмъстител" продължава да води боксофиса в Северна Америка

Благодарение на успеха на лентата Walt Disney е на първо място в кината за пета поредна седмица

17:28 | 16.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

“Първият отмъстител: Войната на героите” продължава да води боксофиса в Северна Америка. Така продукцията на Walt Disney осигури на филмовото студио място номер едно в кината за пета поредна седмица, съобщава Bloomberg.

“Войната на героите”, който се превърна в един от най-популярните филми за супергерои, през уикенда е събрал 72,6 млн. долара в САЩ и Канада, съобщи ComScore в неделя. Това е едно от най-големите постижения за филм във втория уикенд след премиерата. Две други нови премиерни имена – „Пулсът на парите“ (Money Monster) и филмът на ужасите The Darkness, са съответно на трето и четвърто място.

С две хитови ленти в кината – “Първият отмъстител: Войната на героите” и „Книга за джунглата“ Disney води боксофиса от средата на април. Така компанията е напът да постигне рекорд в рамките на година в индустрията, сочат анализатори. „Книга за джунглата“ зае второ място през уикенда, генерирайки 17,8 млн. долара.

“Войната на героите” е събрала 940,9 млн. долара в цял свят, съобщава Disney в свое изявление. Според компанията 13-те филма от бранда „Marvel Cinematic Universe“ са генерирали над 10 млрд. долара през последните девет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още