IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур привлича купувачи с изкуство, търгове и Pussy Riot

Art Stage цели да запази регионалния си характер в острова-държава с нови галерии от Виетнам, Камбоджа и Лаос

11:35 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Една от творбите на сингапурския художник Джолен Лай.&nbsp;<em><span style="font-size: 12px;">Илюстрация: Galerie Sogan &amp; Art&nbsp;</span></em></p>

Една от творбите на сингапурския художник Джолен Лай. Илюстрация: Galerie Sogan & Art 

Сингапур ще заеме централното място на глобалната сцена на изкуството тази седмица и ще привлeче тълпи от колекционери, които ще посетят града-държава за най-голямото изложение в Югоизточна Азия, търгове и представянето на видеоклип на руската феминистка група Pussy Riot, пише Bloomberg.

Основното събитие по време на Седмицата на изкуството в Сингапур е Art Stage - изложение, на което участват 130 галерии, предлагащи творби на Такаши Мураками, Марк Куин и Нам Джун Паик. Изложението се провежда за четвърта поредна година и е централен елемент от стремежа на Сингапур да се превърне в глобален център на изкуството и да привлече заможни жители от цял свят. 

Въпреки че не е толкова мащабно като Art Basel в Хонконг, което се провежда през май, Art Stage цели да запази регионалния си характер в острова-държава с нови галерии от Виетнам, Камбоджа и Лаос, които тази година ще се представят за първи път. Изложението е и огромна възможност за местните галерии да привлекат по-широка клиeнтела.

Местният дилър Galerie Sogan & Art ще покаже творби на сингапурския художник Джолен Лай, включително картина на жена, просната върху касапска маса, заобиколена от животни. Международните галерии пък използват Art Stage, за да представят азиатски артисти наред с по-утвърдени западни имена. Galerie Perrotin показва филипинеца Роналд Вентура, който държи рекорда на търг за жив южноазиатски художник, както и френската художничка Софиа Кале и японеца Такаши Мураками.

Primo Marella от Милано представя индонезийския художник Хери Доно, а White Cube от Лондон се представя с Джан Хуан и Лиу Уей, изложени редом с Деймиън Хърст и Куин.

На 18 януари на официална вечеря Prudential Eye Awards ще обяви победителя в конкурса за млади артисти от списък, включващ видеоклип на рускините от Pussy Riot и Ян Юнлян от Китай. Мария Алехина от Pussy Riot, която бе освободена от затвора на 23 декември, след като бе помилвана от президента н Русия Владимир Путин, също ще присъства.

Изложението ще се проведе от 16 до 19 януари в Marina Bay Sands Convention Center.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още