IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Соник: Филмът“ отново е на първо място в боксофис класацията у нас

Премиерните заглавия за уикенда са българската комедия „Ятаган", „Дивото зове" по романа на Джек Лондон и „Милост", който остана извън топ 10

08:58 | 25.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

„Соник: Филмът“ оглави боксофис класацията у нас за втора поредна седмица, генерирайки приходи от продажба на билети в размер на 186 142 лв., според данни на Националния филмов център. В продукцията, която е римейк на видеоигра, Джим Кери влиза в ролята на главния отрицателен герой д-р Иво Роботник, който се опитва да улови анимирания син таралеж Соник. Успехът на лентата е рядък случай сред продукциите, базирани на видеоигри. Филмът е и най-големият хит за Paramount след „Мисията невъзможна: Разпад" от 2018 г.

На второ място е българската комедийна лента „Ятаган“ с участието на Мариан Вълев, Евгения Калканджиева, Васил Василев-Зуека и др. Филмът донесе 91 433 лв. приходи по време на премиерния си уикенд.

Другото ново заглавие „Дивото зове“ се класирана трето място с приходи от продажба на билети в размер на 71 555 лв. Филмът с участието на Харисън Форд е базиран на едноименната класика на Джек Лондон за куче, което попада сред дивия север и трябва да тегли шейна.

Анимацията, дублирана на български език, „Червената обувчица и седемте джуджета“се нареди на четвърта позиция с приходи от 44 086 лв.

На пето място остана комедията „Лоши момчета завинаги“ с участието на Уил Смит и Мартин Лорънс, генерирайки приходи  от 30 953 лв.

Българската лента „Диви и щастливи“ се изкачи до шеста поцизия, като донесе приходи от 30 898 лв., а „Джентълмените“ се класира седми с 28 033 лв. приходи от продажба на билети.

На осмо място в българския боксофис се нареди филмът на ужасите „Островът на фантазиите“, а на девето място - „Доктор Дулитъл“

Последна в топ 10 за изминалия уинед у нас остана лентата от света на DC Comics „Хищни птици (И фантастичната еманципация на Харли Куин)“.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още