IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Студиата от филмите за Джеймс Бонд няма да бъдат разширявани

Проектът за 200 млн. паунда би генерирал разходи за около 400 млн. паунда годишно за британската икономика

14:13 | 17.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Студиата от филмите за Джеймс Бонд няма да бъдат разширявани

Собственикът на Pinewood Studios Ltd., където са снимани филми като "Скайфол" с Джеймс Бонд и "Черният рицар", не е получил позволение да строи нови студиа и сцени в комплекса на около 20 мили западно от Лондон, след като получи отказ на предишните си планове миналата година, съобщава Bloomberg.

Pinewood Shepperton Plc, най-големият доставчик на сценични и студийни площи в Европа, иска да застрои още 100 000 кв. м, за да може да увеличи филмовата продукция на терена, намиращ се на около 12 мили от летище Хийтроу. Местните власти обаче се противопоставиха на плановете да се строи върху земя, предназначена за селскостопанско производство или гори. Според тях това би засегнало околната среда и качеството на живот на местните жители.

Проектът за 200 млн. паунда би генерирал разходи за около 400 млн. паунда годишно за британската икономика, посочиха още общинските съветници. Pinewood в момента реализира над 70% от приходите си от филми спрямо 56% през 2007 г. Почти всички филми за Джеймс Бонд са снимани там.

Компанията вероятно ще обжалва съдебното решение. От оператора на студиото изразиха недоумение как местните власти биха могли да отхвърлят проект за 200 млн. паунда, който ще създаде 3100 работни места в процъфтяващия филмов и телевизионен сектор, като се имат предвид икономическите трудности на страната.

Pinewood Studios е създадена през 1934 г. от строителния предприемач Чарлс Бутс. Тогава той купува викторианско имение с цел той и бизнес партньорите му да създадат британски конкурент на Холивуд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още