IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайни места за вечеря изникват в Лондон

Домашна гозба в частен дом и интимна обстановка е поредният писък на модата в британската столица, малцина обаче успяват да се вредят за подобна вечеря

16:51 | 08.03.11 г.
Тайни места за вечеря изникват в Лондон

Представете си усещането да бъдете посрещнати в дома на непознат човек, да бъдете съпроводени до градината на къщата, където ви очаква маса със свещи и изискана, домашно приготвена храна.

В британската столица това не е фантазия, пише Ройтерс. Тайни места за вечеря в частни домове на хора в Лондон, адресите на които се споделят от уста на уста, изникват усилено през последните две години. Освен уединение, домашните заведения предлагат на гостите си възможността да хапват вкусна и здравословна храна във възможно най-интимна обстановка.

Звучи като леко странен сценарий, но това усещане реално са изпитали, макар и малцината щастливци, които са успели да се вредят в списъка с резервации за шикозен апартамент в предградие на Северен Лондон миналия месец например.

Никола Суифт, директор маркетинг, и Андрю Нюман, който работи в сферата за социални услуги, управляват малък четиризвезден клуб от 2009 г.

Те са сервирали вече над 500 вечери под дървения навес в градината си и признават, че им допада надпреварата на желаещите да се запишат за вечеря в клуба.

Цената на вечеря при тях обикновено е 15 паунда на човек. Обстановката и менюто са доста интересни на чужденците, които имат възможност да опитат традиционна английска храна и да се потопят в обстановката на един лондонски дом.

Алексис Колман, адвокат, занимаващ се с дела, свързани с околната среда, също има подобен „ресторант“ в апартамента си и организира вечери за ограничен брой гости недалеч от лондонското Сити. Тя споделя, че тези тайни клубчета, в които може да вечеряш на спокойствие, дават възможност на човека, който ги организира, да седне на една маса и да си поговори с напълно непознат, но сходен във възприятията на света и живота човек.

„Обичам да готвя и ми харесва да го правя за други хора. Срещнах страхотни приятели на тези вечери у дома“, споделя жената.

„Трябва да имате известни общи неща с хората, които идват на вечеря у вас. Най-малкото интерес към храната, както и това да ви е приятно усещането да сте на ново, непознато място, където вероятно не сте много сигурен какво точно правите.“

Тя добавя, че ако тази идея е сравнително нова за Англия (в Лондон вече има близо 70 такива места), то в Куба и Аржентина тя отдавна е факт и много хора са имали подобно преживяване.

„Харесва ни да смятаме, че Лондон е „открил топлата вода“, но някои хора правят това от години.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още